Strijkapplicatie Troost

  • Details
  • De troostkaart die herinneringen tastbaar maakt

    We vervallen vaak in clichés zoals ‘veel sterkte’ of ‘innige deelneming, terwijl je iemand die rouwt geen sterkte hoeft te wensen. Op zo’n moment hoeft hij of zij helemaal niet sterk te zijn. Dit troostontwerp blijft dan ook ver weg van de clichés en leest de woorden ‘Tijd koestert warme herinneringen’ boven een illustratie in goudfolie.

    In de illustratie kun je de zon herkennen, maar ook de maan, het is maar hoe je het zelf interpreteert. De met de hand getekende lijn belichaamt ons levenspad dat ook niet in één rechte lijn verloopt. Het geborduurde strijkontwerp bestaat uit twee veertjes, die staan voor veerkracht maar ook een bijzondere betekenis in zich dragen. Er wordt namelijk in de volksmond gezegd dat wanneer er een veertje op je pad komt, dit een boodschap is van iemand die je verloren hebt.

    Eén veertje je subtiel opstrijken aan de binnenkant van een mouw, een van de revers van een blazer of een hemdkraag bv. Zo springt het op een onverwacht moment in het oog en spoort het je aan om herinneringen te delen, over het verlies te praten en het vooral niet te verdringen. Het andere veertje kan je doorgeven aan een familielid of dichte vriend, of meegeven met de overledene.