Basispatroon ROK

 • Details
 • Het Basispatroon
   
  Het basispatroon is de vertrekvorm van elk kledingstuk. Het is de meest pure vorm, waar je eindeloos mee kan variëren om elk kledingstuk van je dromen te maken.
   
  En het leuke aan een basispatroon gebruiken: je bent eindelijk verlost van eindeloze aanpassingen en pasfouten! Want als je basispatroon goed past, zullen al je modelvariaties ook goed zitten, zonder elke keer opnieuw dezelfde pasfouten te moeten corrigeren!
  Een basispatroon koop je 1 keer en van hieruit werk je steeds voor elk nieuw modelpatroon.
   
  In ons nieuw concept hebben we een volledig nieuwe matenreeks ontwikkeld, want Tamara en standaardmaten, da’s geen match made in heaven.
  De basis voor deze uitgebreide matenreeks: de verhouding van de borst tegenover de romp. Met andere woorden: de cupmaat!
   
  Onze basispatronen zullen dus beschikbaar zijn in verschillende cupmaten, per kledingmaat.
  Dus bijvoorbeeld niet enkel maat 34, 36, 38,… maar wel: 34A, 34B, 34C,…
  En zo van maat 34 tem maat 64, van cup A tem I.
  Met 9 cupmaten voor alle 16 kledingmaten zijn dat dus 144 kledingmaten ipv de gebruikelijke 16!

  Een volledig nieuw systeem van naaipatronen waarbij pasvorm en vrijheid centraal staan. Naaipatronen waarmee je niet elke keer opnieuw pasfouten moet aanpassen en om je inzichten in naaien een serieuze level-up te geven.
   
  Met onze nieuwe methode van naaipatronen combineren we 2 werelden tot een nieuw geheel. Patroontekenen langs de ene kant en kant-en-klare naaipatronen langs de andere kant.
  Wie leert patroontekenen moet zelf nog een ontwerp bedenken en uitzoeken hoe het kledingstuk genaaid moet worden. Bij een kant-en-klaar naaipatroon heb je een ontwerp en werkvolgorde, maar de pasvorm aanpassen en juist krijgen is dan weer een hele klus, of je weet gewoon niet hoe hieraan te starten.
   
  Met ons nieuwe patroonconcept combineren we de sterke punten uit beide werelden:
   
  - Een perfecte pasvorm zonder elke keer eindeloze aanpassingen te moeten toepassen. 
  - Een fashionable design. 
  - Een werkvolgorde om stap voor stap te volgen.