Saldo cadeaubon controleren

Stoffen & fournituren

Moeten stoffen voorgewassen worden?

Wij raden steeds aan stoffen vooraf te wassen, en dat op 30 graden met een klein beetje vloeibaar wasmiddel.  Katoen heeft steeds een, weliswaar klein, krimppercentage.  Heb je geen tijd meer om je stof voor te wassen, dan kan strijken met hete stoom een oplossing zijn.

Stoffen in tricot zouden steeds moeten voorgewassen worden, die hebben een groter krimppercentage.  Indien je dit niet doet, zou je zelfgemaakt kledingstuk na de eerste wasbeurt wel eens een maatje kleiner kunnen uitvallen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Ook effen stoffen moeten steeds voorgewassen worden.  Die kunnen tijdens de eerste wasbeurt nog een beetje "bloeden".  Dat wil zeggen dat ze nog wat verfstof kunnen afgeven.  Dus best vooraf wassen, of apart of met zeer gelijkaardige kleuren.

Zijn de kleuren van de stoffen en fournituren op mijn scherm zoals in realiteit?

Wij proberen onze producten zo goed mogelijk te fotograferen en waar nodig worden de foto's nog bijgewerkt om de realiteit zo goed mogelijk te benaderen.  Maar omdat de instelling van ieder beeldscherm wat verschilt, kunnen er dus kleine afwijkingen zijn in de kleur die jij thuis op je computer ziet en de werkelijke kleur.  Deze verschillen zijn wel steeds miniem.

Categorieën:
Merken: