Een nieuwe strijkplankhoes!

Toen ik op Instagram bij Linde van IKBENVINK online een prachtige sneak peek zag voorbijkomen van haar nieuwe strijkplankhoes in onze limbs French Terry van Capsule Fabrics, sloeg mijn stoffenhart een tel over. 

Ik vroeg haar dan ook meteen om wat tekst en uitleg, want deze sprak instant tot de verbeelding! Weg met de saaien hoezen die strijkplanken standaard hebben als je ze koopt. Af en toe zijn deze sowieso toch aan vervanging toe. WIN WIN!

Dikke merci lieve Linde om jouw werkwijze even samen te vatten! Ik ging er meteen mee aan de slag en maakte twee nieuwe exemplaren voor bij ons thuis.

Introductie: In deze blogpost leer je hoe je een nieuwe hoes kunt maken voor je strijkplank. Met een paar eenvoudige stappen kun je een gepersonaliseerde hoes maken die niet alleen functioneel is, maar er ook nog eens geweldig uitziet. Laten we aan de slag gaan!

Benodigdheden:

  • Stof naar keuze (die Capsule Fabrics French Terry's doorstonden in elk geval al de test!)
  • Padding om de oude te vervangen 
  • Je oude hoes om de strook met het koordje te recycleren
  • Schaar
  • Speldjes
  • Naaimachine

Stap 1: Haal de hoes van je strijkplank Om te beginnen. Haal het randje ervan en recycleer dit voor de nieuwe hoes!

Stap 2: Knip de stof uit Gebruik hiervoor de afmetingen van je oorspronkelijke exemplaar. Eenvoudiger kan niet!

Stap 3: Naai het randje er rondom vast Leg dit biesje met de goede kanten op elkaar en speld ze vast. Naai vervolgens dit biesje vast. Voor extra stevigheid kan je lusjes aannaaien om de hoes ertussen mooi op te spannen. Zeker bij grote strijkplanken is dat wel handig!

Stap 4: Bevestig de hoes op de strijkplank Plaats de hoes over de strijkplank en zorg ervoor dat het touwtje mooi strak zit. Pas indien nodig de hoes aan zodat deze perfect past. 

Stap 8: Geniet van je nieuwe strijkplankhoes Gefeliciteerd, je hebt met succes een nieuwe hoes gemaakt voor je strijkplank! Geniet van het frisse uiterlijk en de verbeterde functionaliteit tijdens het strijken.

Conclusie: Het maken van een nieuwe hoes voor je strijkplank is een eenvoudig en leuk project dat je huis een persoonlijk tintje geeft. Met slechts een paar basismaterialen en wat naai-ervaring kun je een hoes maken die perfect past en er geweldig uitziet. Veel plezier met naaien!

Op de foto's zal je zien dat ik thuis een kleine Ikea strijkplank gebruik bovenop een rolkarretje voor de kleine strijkhaakjes vlak naast mijn machine. Super handig!

Sharon van Zonen09 maakte een hele tijd terug ook een handleiding op instragram om een eigen hoes te maken from scratch. Ook dat is best eenvoudig hoor! HIER kan je de stapjes bekijken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter